Jeeeej, lekkere zandkoekjes gebakken gisteren! Dit keer dus niet iets van fimo, maar echte eetbare koekjes! haha
Ik heb ze meegenomen naar mijn werk en iedereen heeft er van zitten smullen. De kleine kerstkoekjes heb ik gemaakt met uitstekers van LiesCakeshop (Houten). En de Hello Kitty's heb via Ebay gekocht.
Het gingerbreadmannetje heb ik gemaakt met een uitsteker van Dille en Kamille.
Ongebakken Hello Kitty-koekje:
Het recept:
Ingrediënten
250 gram bloem
1 pakje vanillesuiker
100 gram suiker
125 gram roomboter
1 ei
snufje zout
Bereidingswijze
Meng de bloem, suiker, vanillesuiker, ei, zout en de boter in een kom en roer/kneed alles goed tot een deeg. Rol het deeg uit tot een dikte van 1 centimeter (het is raadzaam om eerst los bloem op het werkblad aan te brengen zodat de zandkoekjes goed los kunnen komen van het blad). Hierna kun je de koekjes uitsnijden met een vormpje.
Vet een bakplaat in of gebruik bakpapier en leg de zandkoekjes er op.
Bak de zandkoekjes 15 minuten in een oven van 200 graden C.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten